10 tips bij het kopen van kinderschoenen

10 tips bij het kopen van nieuwe kinderschoenen

Tip 1
Reken altijd eerst de schoenmaat uit. Zonder de schoenmaat, kun je geen kinderschoenen kopen. De schoenmaat kan ik elke schoenwinkel netjes worden opgemeten. Let er op dat de schoenwinkel een elektronisch meet apparaat gebruikt. Deze geeft de exacte millimeters aan. Let op: een schuif apparaatje is nooit zo precies als een elektronisch meet apparaat. Wil je graag kinderschoenen online kopen?
Tip 2
Natuurlijk is de juiste lengte het belangrijkste van de kinderschoen. De kindervoet heeft bij het kopen van de schoen 15 millimeter extra lengte nodig. Dit en groei ruimte ( ongeveer 1 maat ) en afwikkel ruimte.
Tip 3
Het is heel belangrijk dat de kinderschoenen van echt leder zijn. Door het leer kan de kinderschoen goed ventileren en voorkom je erge zweetvoeten en mogelijke infecties. Ook zorgt het leer ervoor dat de schoen mooi naar de voet vormt.
Tip 4
Let op het voetbed. Zit er een lederen voetbed in? Dan is dat een goed teken. Een leren voetbed heeft meestal een kleine gelengondersteuning. (een verhoging aan de binnenkant van de voet). Dit zorgt ervoor dat je mooi recht op de kinderschoenen blijft lopen. Daarnaast gaat het voetbed ook naar de voet vormen.
Tip 5
Let op de contrefort! (ook wel hielstuk genoemd). Deze bevind zich achter de hiel. Het kan zijn bij nieuwe kinderschoenen dat dit erg hard is. Dit is ook de bedoeling, de contrefort loop je in en wordt van zelf zachter. Dit zorgt er (in combinatie met het voetbed) voor dat de schoen mooi recht blijft staan en je voet dus ook.
Tip 6
De wijdte van de kinderschoen is erg belangrijk! Heeft je kind smalle voeten? Let er dan op dat de veters ver dicht kunnen! Kunnen de veters ver open? Dan is deze schoen geschikt voor bredere voeten. Bij sommige schoenen kunnen de veters ver open en ver dicht. Die schoenen zijn uiterst geschikt voor kindervoeten met steunzolen!
Tip 7
Let ook op de breedte van de kinderschoen! Dit is eenvoudig te zien aan de loopzool. Loopt deze zool breed uit? Dan valt de schoen ook breder! Loopt de zool smal uit? Dan valt de schoen ook smaller. Tip 5 en 6 hebben zeker met elkaar te maken. Op deze manier worden ook breedte en wijdte maten bepaald.
Tip 8
Kijk ook goed naar de loopzool of deze van buigzaam rubber is. Zit er een antislip profiel op? Allemaal erg belangrijk. Waarom rubber? Rubber is slijtvaster dan bijvoorbeeld lederen zolen! De kinderen moeten wel kunnen rennen en voetballen op hun nieuwe kinderschoenen natuurlijk.
Tip 9
wanneer koop je eerste loopschoentjes? Dit is wanneer ze aan de tafel gaan staan. Let er dan op dat de loopzool heel buigzaam, flexibel en licht is.(ook wel flex zool genoemd) Wel is het belangrijk de loopzool weer van rubber is en het schoentje zelf van leder.
Tip 10

Is je kindje net begonnen met lopen? Kies dan voor een ietsjes steviger maar toch een licht flexibel zooltje. Uiteraard van rubber. Nu is het belangrijk dat de zool al iets dikker is. Dit is belangrijk voor de slijtage omdat je kindje  al meer buiten gaan lopen en daardoor zal de zool sneller slijten.

Heb je na het lezen van deze tips nog vragen? Stel deze gerust!

Mocht u nog vragen hebben

Heeft u naar aanleiding van dit stukje tekst nog vragen aan mij? Stel deze gerust!
U kunt mij of mijn vakkunidige collega’s 7 dagen per week bereiken via:
– Facebookpagina om uw vragen openbaar te stellen,
– Via de mail: webwinkel@wilmo.nl of
– WhatsAPP: 06 – 131 42 726

Bedankt voor het lezen en graag tot horens! 

Mike Willemsen

Recommended Posts