75% loopt op de verkeerde schoenen

Minimaal 75% van de kinderen loopt op verkeerde schoenen

Een gezellige dag met de kinderen door de Efteling gelopen. Geweldige dag gehad, maar ben me rot geschrokken door het feit dat minimaal 75% van alle kinderen op verkeerd ondersteunende schoenen loopt. Dit zou anno 2018, waarin alle informatie op internet te vinden is, toch niet meer moeten kunnen?

Een paar goede kinderschoenen

Een paar ‘’goede’’ kinderschoenen in de kast zou eigenlijk voor ieder kind een must moeten zijn voor dit soort dagen. Een paar goed ondersteunende kinderschoenen zorgen er namelijk voor dat kinderen minder snel moe worden. Een dag naar de Efteling wordt dus voor iedereen gezelliger! Naast dit feit kunnen goede kinderschoenen de groei van het onderlichaam (heupen, benen, knieën, schenen en voeten) positief beïnvloeden. Een goed en stevig paar lederen kinderschoenen zorgen namelijk ook dat de voeten op de ‘’juiste’’ manier ontwikkelen.

Kwaliteitskinderschoenen met een goed hielstuk

Er zijn wordt de laatste tijd helaas veel tegenstrijdig gesproken over kwaliteitsschoenen, artsen zouden aangeven dat kwaliteitsschoenen niet nodig zijn. Schoenen zouden duur zijn en verder geen functie hebben. Lees hieronder waarom het ”wel” belangrijk is om stevige kwaliteitsschoenen te dragen en waarom dure schoenen niet altijd goede schoenen zijn.

Wat is contrefort?

De contrefort wordt ook wel het hielstuk genoemd. De contrefort is de versteviging achter de hiel, deze moet er voor zorgen dat de schoen mooi recht blijft.

Waar moet een goed hielstuk/ contrefort aan voldoen?

Een goede contrefort moet vooral stevig en hard zijn, het is belangrijk dat de contrefort de schoen (en dus ook de voet) mooi recht houd. Het kan dus zijn dat je kind een blaartje loopt tijdens het inlopen van de contrefort. Druk altijd even op een contrefort als je kinderschoenen wilt passen, kun je deze helemaal indrukken? Dan is het geen goede contrefort, deze moet moeilijk tot niet in te drukken zijn.

Waarom moeten kinderschoenen een goed contrefort hebben?

Hoofdzakelijk zorgt de contrefort ervoor dat veel klachten/problemen voorkomen worden die veroorzaakt worden omdat het hielbeen naar binnen hangt. De spieren zijn ver uitgerekt en slap waardoor het hele lichaam onnatuurlijk moet gaan corrigeren tijdens het lopen, rennen etc.

Voorbeelden van klachten zijn: Snel vermoeid tijdens het lopen/sporten, last van knieën, last van heupen, last van onderrug en zelfs schouders

Contrefort is SUPER belangrijk

Waarom wij zo hameren op een goede contrefort voor kinderen.

Omdat kinderen in de groei zijn kan het lichaam zich nog op natuurlijk wijze ”corrigeren”. Zodra uw kinderen altijd met stevige contreforts lopen (in combinatie met een goed voetbed, hier komen we later nog op terug) worden de spieren gevormd en aangesterkt. Aangezien het lichaam (de botten) nog groeien worden deze gedwongen juist te groeien door de sterke voetspieren. Zodra de kinderen de spieren dus goed kunnen trainen, gemiddeld vanaf de leeftijd van 14 maanden ( lopen, rennen, springen, spelen etc.) is het dus belangrijk om te lopen met een stevige contrefort.

Voor deze fase (kruipfase en O-Fase) voelt een contrefort dus ook alleen maar een belemmering en is deze niet noodzakelijk!

De contrefort en voetbed zijn super goede vrienden

Dit komt omdat de contrefort het hielbeen recht houdt waar een goed voorgevormd voetbed de voet in de juiste positie zet. Uw zoon/dochter ontwikkeld door middel van deze combinatie een goed looppatroon en traint de spieren waardoor de meeste klachten voorkomen worden.

Het perfecte looppatroon gaat als volgt: Zodra u een stap zet plaatst de voet zich op de buiten zijde van de hak. Dan wikkelt de voet zich af richting de grote teen. De grote teen staat recht naar voren gericht en zorgt dus dat de voet zich licht naar buiten draait.

Schoenen met goed contrefort

Zoals eerder aangegeven vinden wij een goede contrefort extreem belangrijk. Daarom verkopen wij uitsluitend kinderschoenen met stevige contreforts. U kunt dus met een gerust hart de leukste schoenen op onze webwinkel uitkiezen!

Mocht u nog vragen hebben

Heeft u naar aanleiding van dit stukje tekst nog vragen aan mij? Stel deze gerust!
U kunt mij of mijn vakkunidige collega’s 7 dagen per week bereiken via:
– Facebookpagina om uw vragen openbaar te stellen,
– Via de mail: webwinkel@wilmo.nl of
– WhatsAPP: 06 – 131 42 726

Bedankt voor het lezen en graag tot horens! 

Mike Willemsen

Recommended Posts