Bekijk hier in 42 seconden how to schoonmaken en impregneren witte Tod’s sneakers: 

Hoe clean en impregneer je witte Tod's sneakers?

Uitleg: 

 1. Zorg eerst dat het oppervlakkig vuil (zand/opgedroogde modder etc.) van de schoenen verwijderd wordt met een vochtige doek.
  • Indien mogelijk plaats nu schoenspanners in de schoen om kreukel/creases uit de schoen te halen.
 2. Haal de veters uit de schoen en soep ze af in een ”sopje”, gebruik hiervoor iets ontvettend zoals afwasmiddel. Laat de veters nu 30 minuten weken.
 3. Ga ondertussen aan de slag met de Marla cleaner op de schoen. Spuit het schuim ruim rechtstreeks op de sneakers en gebruik een doek (of schuurspons wanneer de schoenen echt heel vies zijn) om de sneakers met het schoonmaak schuim te cleanen. Wanneer de schoenen goed schoon moeten deze minimaal een uur drogen.
  • Optioneel: Krijgt u de loopzolen/midsole niet meer mooi schoon kunt u hiervoor een agressiever schoonmaakmiddel gebruiken namelijk: Carbon Lab Midsole cleaner
 4. Nu kan je aan de slag met de veters, haal de veters uit het sopje en spuit wat Marla cleaner op een schuurspons en ”schuur” verkleuringen uit de veters.
 5. Wanneer de sneakers weer opgedroogd zijn kan je aan de slag met het Collonil sneaker white, schud het flesje witsel goed voordat u het op de schoenen gebruikt. Dit is namelijk verf en de ingrediënten moeten goed gemengd worden.
  • Tip: Je kan de Collonil sneaker white beter 2x dun dan 1x dik gebruiken.
 6. Laat ook de Collonil sneaker white goed drogen voor een optimaal resultaat.
 7. Spuit tenslotte de Collonil Carbon Pro ruim op de schoenen voor een optimale beschermingen tegen iedere weeromstandigheid. Voor de beste bescherming spuit de Carbon pro iedere 14x dragen op de schoen.

Onderhoud en verzorging - Witte Tod's sneakers

Met deze schoen onderhoud- en schoonmaak set kunt u uw witte Tod’s weer herstellen tot nieuwstaat.