Ontdek de perfecte inlegzolen voor je sneakers!

Sneakers zijn tegenwoordig niet alleen sportieve schoenen, maar ook een essentieel onderdeel van onze dagelijkse outfit. Merken zoals New Balance, Nike, Puma, Converse en Adidas hebben sneakers ontwikkeld die zowel stijlvol als comfortabel zijn. Echter, zelfs de beste sneakers kunnen baat hebben bij de juiste inlegzolen. Wij bieden een breed scala aan inlegzolen die speciaal zijn ontworpen om jouw comfort te maximaliseren en jouw voeten te ondersteunen.

Verschillende soorten inlegzolen

Er zijn talloze verschillende inlegzolen van verschillende materialen. Op deze pagina willen we de volgende materialen en type inlegzolen gaan behandelen. 

Memory Foam

 1. Inlegzolen met Memory Foam

  • Met voetbed: Deze inlegzolen bieden extra ondersteuning en passen zich aan de vorm van je voet aan voor ultiem comfort. Perfect voor merken als New Balance en Adidas, die bekend staan om hun focus op ondersteuning en duurzaamheid.
  • Zonder voetbed: Deze zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een zachtere, dempende ervaring zonder extra steun. Ze zijn bijzonder geschikt voor Nike en Puma sneakers, die vaak gedragen worden tijdens dagelijkse activiteiten en lichte sporten.
 
De voorbeelden hiernaast zijn van Bama en Bergal. Dit zijn beide memory foam inlegzolen waar de Bergal Sensation een inlegzool is zonder voetbed en de Bama Soft Comfort een lichte ondersteuning heeft. 

Materialen van inlegzolen

Onze inlegzolen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaamheid en comfort garanderen.

 • Memory Foam: Bekend om zijn vermogen om zich aan de vorm van je voet aan te passen, biedt uitstekende demping en comfort.
  • Bijvoorbeeld de Bergal Sneaker inlegzool is een uitstekende Memory Foam ter vervanging van de originele zolen van uw favoriete sneakers
 • EVA-schuim: Lichtgewicht en flexibel, zorgt voor een goede schokabsorptie en langdurige ondersteuning.
 • Gelkussens: Deze worden vaak geïntegreerd in de hiel- en voorvoetgebieden om extra demping en drukverlichting te bieden.
 • Leren bovenlaag: Voor een luxueuze afwerking die ook helpt bij het reguleren van vocht en geuren.
  • Als voorbeeld voor een inlegzool met leren toplaag is de Bergal Soft Luxury een uitstekende keuze. Deze inlegzolen nemen goed vocht op en bieden een uitstekende ondersteuning.

Het belang van goede inlegzolen

Het vervangen van versleten inlegzolen is cruciaal voor het behoud van het comfort en de ondersteuning die je sneakers bieden. Versleten inlegzolen kunnen leiden tot een slechte houding, voetpijn en zelfs rugklachten. Goede inlegzolen zorgen voor:

 • Optimale ondersteuning: Voorkomen van voetproblemen door de juiste steun te bieden.
 • Verbeterd comfort: Zorgen voor een zachte, comfortabele loopervaring, ongeacht hoeveel je loopt.
 • Langere levensduur van je sneakers: Door de druk gelijkmatig te verdelen, helpen ze je sneakers langer in goede staat te houden.

Een uitstekend voorbeeld van prettige en stevige inlegzolen zijn de inlegzolen van Pedag Viva. Deze groep heeft voor ieder type voet een uitstekende inlegzool ter vervanging van de originele Sneaker zool uit uw favoriete schoen. 

Of je nu dagelijks kilometers maakt in je Converse, een fanatieke hardloper bent met je Nike’s, of gewoon het beste comfort wilt uit je stijlvolle Adidas, de juiste inlegzool kan een wereld van verschil maken. Investeer vandaag nog in je comfort en gezondheid met onze premium inlegzolen!

Mike Willemsen

Heeft u nog vragen over dit product? Laat product specialist Mike u verder helpen!