Onderhouden van gladleren schoenen

Onderhouden van Gladleren schoenen

Schoenen, vaak vormen ze de kers op de taart van onze outfit. Niets maakt een look immers zo compleet als een fraaie sneaker of laars.. En omdat we onze stijl graag aanpassen aan de gelegenheid en we nu eenmaal houden van een beetje variatie, kunnen de meesten van ons zich buigen over een bescheiden, grotere of zelfs indrukwekkende schoenencollectie. Om echt indruk te maken, is het wel belangrijk dat jouw sneakers er op hun best uitzien. Dat vraagt om onderhoud en een respectvolle verzorging van de schoenen uit jouw zorgvuldig samengestelde collectie. Daarom dit keer tien tips voor de verzorging van (glad)leren schoenen. Met deze onderhoudstips houd je al je gladleren schoenen in topconditie en stralend stand by, zodat zij je outfit op ieder gewenst moment de juiste magic touch kunnen geven.

Voordelen

– Kan erg makkelijk bewerkt worden
– Erg comfortabel
– Kan in vrijwel elke kleur geverfd worden
– Vormt snel naar de voeten
– Loopt lekker
– Luxe uitstraling en een stijlvol karakter

Nadelen

– Moet vaker onderhouden worden
– Slijt sneller, minder duurzaam

Stap 1: Maak de schoenen schoon

Je kan vieze/vuile gladleren schoonmaken met uiteraard stromend lauw water en zeep! Goed laten drogen en naderhand snel poetsen.

LET OP: Heeft u de schoenen volledig behandeld met water en zeep zorg dan dat de schoenen volledig droog zijn alvorens u met het onderhoud. Laat de schoenen op natuurlijke wijze drogen, dus niet op de verwarming o.i.d. Hier kan leder hard worden en krijgt u het nooit meer soepel.

Stap 2: Verzorging van de gladde leersoort

Omdat het een gladde leersoort is kun je een borstel gebruiken. Een klein beetje wax erop doen, het hoeft maar een klein beetje te zijn. Zorg ervoor dat je de wax goed wrijft zodat je de wax goed in de schoenen doorduwt. Als de schoen “dof” is kun je zien dat je de schoen goed hebt geraakt!

Stap 3: Uitboenen

Uitboenen kun je doen met een uitboenborstel, heel gemakkelijk en simpel. Je gaat gewoon een aantal keer over de schoenen heen en dit zorgt ervoor dat het resultaat er goed uitziet!

Met het poetsen van de schoenen verzorg je niet alleen de schoenen maar herstel je ook de kleur ervan. Dat betekent dat het een fabeltje is dat je de schoenen naderhand nog moet inspuiten met regenafstotende spray.

Mocht u nog vragen hebben

Heeft u naar aanleiding van dit stukje tekst nog vragen aan mij? Stel deze gerust!
U kunt mij of mijn vakkunidige collega’s 7 dagen per week bereiken via:
– Facebookpagina om uw vragen openbaar te stellen,
– Via de mail: webwinkel@wilmo.nl of
– WhatsAPP: 06 – 131 42 726

Bedankt voor het lezen en graag tot horens! 

Mike Willemsen

Recommended Posts