UGG geïmpregneerd 

Ik heb mijn UGG’s geïmpregneerd en nu zit er een witte waas over mijn schoenen! 

Ai! Dat is vervelend. Dit is een probleem wat we helaas al wat vaker hebben gezien bij UGG.

Maar!? Hoe los ik het op? 

Het is (gelukkig) goed te doen maar het kost helaas wel even wat tijd en energie. Laten we beginnen bij het begin: Wat is de oorzaak van het verkleuren. 

Video – Hoe herstel ik mijn UGG wanneer ze verkleurd zijn na impregnatie? 

Problemen waardoor UGG kan verkleuren

UGG wordt gemaakt van suède, suède is een leersoort en is de vleeszijde van het schaap (in het geval van UGG). De vleeszijde betekend de binnenkant van het dier.

Ter vergelijking: Leder is de buitenzijde van het dier en is daardoor minder poreus en gladder. 

Potentieel probleem 1: Verving van het suède 

Suede is daarom soepel, zacht en loop direct comfortabel! Het nadeel is dat het leer altijd geverfd moet worden. 

Het is een natuurlijk product en daarom dit een nadeel is komt omdat ieder dier anders is. Hierdoor kan het zijn dat de verf niet goed hecht of er simpelweg bij het éne dier meer verf gebruikt moet worden dan bij het andere dier.  

Potentieel probleem 2: Dubbele impregnatie

Wanneer suède UGG laarzen al geïmpregneerd zijn zonder dat u daar weet van heeft, kan een nieuwe extra impregnatie spray soms niet in het product trekken. De spray blijft dan op de oude spray liggen waardoor deze een witte waas afgeeft. Dit kan helaas gebeuren met iedere impregnatie spray, dus ook met bijvoorbeeld Piggy Proof. 

Bij sommige winkels worden UGG’s al geïmpregneerd voordat ze in de winkel gezet worden. Als u daar geen weet van heeft kan dit probleem zich dus voordoen. Vraag dit dus altijd na bij de winkel waar u de laarzen heeft aangeschaft. 

Hoe los je de verkleuring bij UGG op? 

Gelukkig is de oplossing vrij eenvoudig maar het kost helaas wel wat tijd en energie.

Je kan namelijk het suède leer opschuren met een schuurblokje. Wij adviseren ook echt het schuur blok omdat je met het blok zeker weet dat je het suède niet kapot- of te dun maakt. 

Doormiddel van een gummende beweging (en ja, je mag best een beetje doorschuren) schuur je de impregnatiespray van de schoen af. 

Zorg dat er van uw schuurblok korreltjes loskomen tijdens het gummen. Als er korrels afkomen en het blok kleiner wordt, zo weet u zeker dat u hard genoeg aan het gummen bent. 

Ons advies is om het schuurblok van Collonil te nemen: Spot Cleaner

HELP! Mijn UGG laars wordt naar het schuren nog lichter! 

Dat is balen, door het schuren wordt de schoen lichter in plaats van weer opnieuw donker.

Dit betekend dat de impregnatie spray zo diep in het leer zat dat u een beetje van de verflaag heeft verwijderd. Hier kan je simpelweg niks aan doen. Maar gelukkig is dit wederom goed op te lossen.

Fijn is anders maar dit kan je helaas voordat u begint niet zien. Wat wij als schoenmaker in de praktijk hebben gemerkt is: Hoe donkerder de schoen, hoe groter de kans dat het leer lichter wordt. De kans bij een zwarte UGG op verkleuring is dus groter dan bij een licht bruine/licht cognac UGG.

Bij UGG kunt u op 2 manieren de kleur herstellen, met een spons/depper of met een spray. Beide zijn voorzien van kleurstof. Ons advies is om te werken met het merk Collonil aangezien we uit ervaring hebben gemerkt dat deze het beste werken. Collonil kleurhersteller (spray)Collonil kleurhersteller (spons)

Kleur hersteld bij UGG

Bij het voorbeeld hieronder was helaas de verf ook uit de schoen onttrokken doormiddel van het schoonschuren in navolging van het impregneren met een impregnatiespray. 

In de video hieronder kunt u zien u wij deze schoenen hebben schoongemaakt en de kleur hersteld met de producten in dit bericht. 

Voor behandeling

Na behandeling

Cognac UGG schoonmaken en impregneren

UGG laten schoonmaken en behandelen

Zoals je hierboven dus kunt lezen is het absoluut mogelijk om uw UGG weer netjes te maken maar het kost helaas wat energie en tijd. 

Wilt u liever uw UGG laten herstellen door een professionele schoenen cleaner? Dan kunnen wij u goed helpen! 

Beste Schoenonderhoud heeft een professionele cleaning service, hier kunt u meer lezen over deze service: Professionele UGG cleaner

UGG opsturen – cleaning service

U hoeft er niet voor langs te komen in onze winkel in Breda, u kunt uw UGG gewoon opsturen als dit gemakkelijker voor u is. 

Het adres waar u 7 dagen per week welkom bent voor het afgeven van uw UGG: 

Wilmo Schoenservice VOF
Winkelcentrum Stada Stores
Rat Verleghstraat 16
4815 NZ Breda

We vragen wel om vooraf even een foto van uw UGG te sturen zodat we alvast kunnen bekijken hoe we dit moeten aanpakken. Daarnaast kunnen we doormiddel van uw foto’s ook een indicatieve prijs geven op afstand. Daarnaast kunnen wij u op afstand adviseren welke producten het beste aansluiten bij uw UGG en daar natuurlijk direct zorg voor dragen zodat u uw UGG zelf kunt schoonhouden en inspuiten.

Het gemakkelijkste is om dit via WhatsApp te doen met onderstaand nummer: 

Mike Willemsen

Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Laat product specialist Mike u verder helpen!